Back och anfallare klara

För snart tre veckor sedan presenterade Mora två transatlanter. På torsdagen var det dags att leverera in ytterligare två i truppen. Backen Kevin Mitchell och anfallaren Ryan Thang.

Mora har redan värvat dubbelt transatlantiskt tidigare i sommar när man gjorde klart med backen Jonathan Harty och Jeremy Colliton, något som bekräftades den 1 juni.

På torsdagen fick man klart med två ytterligare transatlanter. Amerikanske acken Kevin Mitchell och kanadensiske anfallaren Ryan Thang.

33-årige Mitchell kom till Europa redan 2005 och har spenderat sin tid här med spel i Tyskland, Österrike, Slovenien, Tjeckien (mästare 2010), Schweiz och nu senast italienska Renon där han sköt 39 poäng (10+29) på 44 matcher och var ligans tredje bästa poängplockare på backsidan.

– Kevin är en spelare jag mött som motståndarcoach under flera säsonger. Det är en spelare som är väldigt duktig i powerplay, har ett väldigt bra skott och ett bra förstapass. Han har också varit kapten i flera lag som han spelat i så det här känns verkligen som en pappaback, säger Moras tränare Patric Wener i ett pressmeddelande.

26-årige Thang kommer närmast från spel i Augsburg i tyska ligan, där han gjorde sin första säsong i Europa och sköt 29 poäng (14+15) på 50 matcher.

Innan Thang flyttade till Europa spenderade han två säsonger i AHL efter att han lämnat collegehockeyn 2010. Han gjorde två säsonger i Nashvilles organisation och fick spelat en NHL-match, men var i övrigt i AHL och sköt runt 40 poäng båda sina säsonger i ligan.

– Ryan är en spelare som levererat på hög nivå och vår förhoppning är att han ska leverera otroligt mycket i HockeyAllsvenskan, säger Wener.

Text: Robert Pettersson