Värvar från HV och tar in en på provspel

Leksand värvar amerikanskt till sin comeback i hockeyns finrum. Idag skrev man kontrakt med Dan Spang som närmast kommer från HV71, och väljer att testa collegespelaren Mike Seidel.

Två nya amerikaner tar plats i Leksands trupp inför den kommande säsongen.

Dan Spang, som avslutade den gångna säsongen i HV71, har skrivit på för en säsong och collegespelaren Mike Seidel kommer provspela fram till 13 september.

29-årige Spang kom till HV71 efter att han inte varit önskvärd i finska HPK. Han sköt ett mål och två assist på elva matcher i Elitserien och hade en assist på de fem slutspelsmatcherna.

– Jag har tittat en del på Dan under hans tid i HV71 och han är en bra tvåvägs back med en fin skridskoåkning och är bra med pucken. Jag har även fått goda referenser från hans tid i AHL och i finska HPK, säger sportchefen Tommy Salo i ett pressmeddelande.

25-årige Seidel kommer direkt från collegespel med Minnesota-Duluth där han spenderat de fyra senaste säsongerna. 2011 blev han collegemästare med laget och var bland annat lagkamrat med Färjestads Jack Connolly under sina tre första år på universitetet.

Den gångna säsongen sköt han 17 mål och 17 assist på 38 matcher och var poängbäst i laget.

– Han är en målskytt som har levererat genom hela sin karriär och är ett riktigt spännande namn som jag verkligen vill se mer av och testa hur han klarar den stora rinken, säger Tommy Salo om anfallaren som sköt tio poäng sin första collegesäsong och 14 sin andra.

Text: Robert Pettersson