• Publicerat 28 januari, 2014
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Brett Carson. Brett Carson.Foto: Bildbyrån
Brett Carsons klubba träffade Andreas Johnson i ansiktet. För det fick AIK:s kanadensiska back match penalty. Mer än en matchs automatisk avstängning blir det inte för Carson. Det meddelar Disciplinnämnden i dag. 
Det var i torsdagens möte mellan Frölunda och AIK som det small till. Frölundas succérookie Andreas Johnson kolliderade med Brett Carson och fick samtidigt motståndarens klubba i ansiktet. Johnson tvingades utgå skadad medan Carson fick match penalty.Straffet stannar emellertid vid en matchs automatisk avstängning. Disciplinnämnden nöjer sig med att tillrättavisa Brett Carson för smällen eftersom kollisionen till viss del kan påstås vara en olyckshändelse, skriver man i motiveringen.
”Nämnden anser att det här finns förmildrande omständigheter. Dels har det varit fråga om en rörelse med syfte att skydda sig mot en förmodad kollision, dels kom Frölunda-spelaren själv in i situationen med hög klubba. Dessutom bidrog den stora längdskillnaden mellan spelarna till att klubban träffade olyckligt högt upp.”Brett Carson har redan missat lördagens match mot Luleå till en följd av avstängningen. Därmed är han spelklar i morgondagens match mot Örebro på Hovet.