Hans Särkijärvi Hans SärkijärviFoto: Bildbyrån
Djurgården har två raka segrar i ryggen och har precis kommit ur en negativ trend. Men på torsdagen stod det klart att tränaren Tony Zabel får gå. Han ersätts av Hans Särkijärvi. 
Djurgården förändrar på tränarsidan. På torsdagen meddelade klubben att Tony Zabel, som varit i A-laget sedan han ersatte Hardy Nilsson säsongen 11/12, får lämna och ersätts av Hans Särkijärvi.”Med Hans Särkijärvis kunskap och erfarenhet hoppas vi att vi kan få ut ännu mer av laget då det kommer att krävas maximala prestationer under drygt två månaders tid. Vi har fortfarande en möjlighet att ta en direktplats till kvalserien men först och främst är det viktigt att vi säkrar en plats i Play Off, topp 7, som är ett av våra delmål den här säsongen.”>, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Djurgården har vunnit de två senaste matcherna, borta mot Troja och hemma mot Malmö, men hade dessförinnan fyra raka förluster – men där tre av den innebar poäng efter ordinarie tid.

Särkijärvi plockas upp från J20-laget, där han varit sedan han fick sparken från Linköping säsongen 11/12. Han har tidigare varit huvudcoach för Djurgårdens A-lag under tre säsonger, 2005-2008.

Annons: