Austin Block.Foto: All Over Press

Karlskrona väljer att förstärka laget i jakten på en plats i Kvalserien. På sin hemsida meddelar man nämligen att den 24-årige forwarden Austin Block hämtas in på ett tryout-kontrakt från finska HIFK.

Block har spelat 21 matcher för HIFK i Liiga under säsongen, och stått för tre assistpoäng på dessa matcher.
– Han har suttit lite fast i den finska ligan och vi har fått en möjlighet att testa honom, tillsvidare. Austin kommer från en bra universtitetshockey, är en välfostrad forward som är snabb på skridskorna och som är rightare. Vi har ingen forward idag som är det och det kanske kan bli användbart för oss, säger Karlskronas sportchef Stefan Bengtzén.

Block har under säsongen även varit utlånad under en kort period till HCK i den finska andraligan, och stod då för imponerande två mål och två assist på tre matcher.

Den 24-årige amerikanen ansluter till truppen redan i kväll.