Mats Lusth, Björn Hellkvist Mats Lusth, Björn HellkvistFoto: Bildbyrån

Malmö har haft en stark säsong i HockeyAllsvenskan och ligger just nu på andra plats och är på väg att ta sig till Kvalserien för första gången sedan 2008.

Med Mats Lusth som ny huvudtränare och Björn Hellkvist som en av de nya assisterande tränarna har man gjort succé, och nu är det också klart att duon blir kvar i klubben i två år till.
- Jag är jättenöjd med deras jobb och de ger verkligen allt för det här. Vi vill jobba med kontinuitet och det är första gången på flera år som vi har samma tränare i tre säsonger. I vår jakt på att ta ytterligare ett kliv uppåt så är detta helt rätt väg anser jag, säger sportchefen Patrik Sylvegård i ett pressmeddelande.

Lusth var assisterande tränare till Ulf Taavola ifjol efter att ha kommit till klubben från Olofström. Hellkvist å sin sida gjorde comeback i båset efter att ha hållit upp i ett och ett halvt år på grund av sin Parkinson-sjukdom.
- Detta känns jättekul och inspirerande. Jag trivs väldigt bra med Mats och klubben och gillar tänket på kontinuitet. Vi kan göra detta ännu bättre och personligen får jag ännu större driv att ta denna klubben till SHL nu när jag vet att jag ska vara här i ytterligare två år, säger Björn Hellkvist.