Jerry Pollastrone Jerry PollastroneFoto: All Over Press

Mora har gjort klart med en ny amerikansk spelare i sin jakt på playoffspel mot Kvalserien. På torsdagen skrev man kontrakt med Jerry Pollastrone som närmast kommer från Dundee i brittiska ligan där han sköt 22 mål och 34 assist på 43 matcher och var sexa i poängligan.

- Det här är en spelare som vi har väldigt fina referenser på. Vi har pratat med flera spelare som spelat i både SHL och HockeyAllsvenskan som har spelat tillsammans med honom och de tror att han kan bli en toppspelare här i Mora, säger tränaren Jeremy Colliton till klubbens hemsida.

Pollastrone har bland annat spelat med Leksands Kevin Kapstad och Västerås Matt Fornataro på college, där han spelade för New Hampshire i ett lag där även James van Riemsdyk spelade.

Efter åren på college spelade han tre säsonger i ECHL utan större framgång innan han flyttade till Europa ifjol och spelade i holländska ligan där han sköt 51 poäng (24+27) på 35 matcher.
Vi vill förstärka vårt anfallsspel samtidigt som vi ökar konkurrensen i laget. Det är en spelare som vill ta nästa steg i karriären och han kommer att få chansen att göra det här, säger Jeremy