Linköping

Linköping har en tung period bakom sig, och får tufft att nå en direktplats till kvartsfinalspelet. Dessutom riskerar man att tappa forwardsstjärnan Simon Hjalmarsson som har utgående kontrakt, och som om inte det vore nog kan man även tvingas sälja spelare till KHL.

Ordföranden Christer Mård vill inte dementera att det kan bli tal om eventuella uthyrningar.
- Min utgångspunkt är att alla ska spela i Linköping nästa år också. Men jag tror att man ljuger om man säger att vi inte ens är villiga att lyssna. Det kan finnas många faktorer som gör att man måste vara öppen för ett resonemang, säger han till Corren.

Poängkungen Pär Arlbrandt var tidigare under säsongen på väg till Spartak Moskva, men Linköping stoppade flytten. Efter säsongen kan man dock tänka sig att lämna ifrån sig Arlbrandt, på ”Tony Mårtensson-vis”, till en KHL-klubb.

- Vi vet att det finns ett allmänt intresse och att alla spelare har agenter som jagar bästa möjliga inkomst och plats att spela på. Om KHL ska utöka sin liga med ytterligare fem klubbar är det klart att det behövs nya spelare där.

Utöver Arlbrandt och Hjalmarsson ryktas även Chad Kolárik vara på väg till KHL till kommande säsong.

 • Pingback: Linköping kan sälja till KHL | Senaste nytt

 • Ola

  Vägrar kanske lhc-spelarna prestera i shl om de inte blir ”uthyrda” (med anställningstrygghet?) till khl?

  Låt dem gå, men bryt anställningen. Sådana spelare har man inget för att hjälpa.

  • Andreas Uggla

   Tycker du Arbrandt och Kolarik har sett ut att vägra prestera? LHC må läcka som ett såll bakåt, men de två första kedjorna har varit vassa hittills. Jag tror snarare att det är så att ifall man vill att exempelvis Arlbrandt ska komma tillbaka när han väl lämnar Ryssland så är det bättre att han lämnar LHC i ett läge där han har en tacksamhetsskuld gentemot klubben snarare än att han hyser ett agg emot klubben för att man stoppade honom från att åka över och tjäna miljoner när han är i sitt livs form.