BB140208BB911 Leif CarlssonFoto: Bildbyrån

Färjestads veckolånga äventyr i Kanada är över. Efter att ha blivit utskåpade av AHL All Stars med 2-7 tidigare i veckan i sin första match under deras nordamerikanska vistelse gjorde man en betydligt jämnare match när man mötte Toronto Marlies i Toronto på lördagskvällen.

Inför 4 425 åskådare i Ricoh Coliseum föll svenskarna med 3-4 efter förlängning sedan backen Dylan Yeo avgjort efter bara 27 sekunders spel av övertidsperioden när han klev runt köksvägen och överlistade Fredrik Pettersson Wentzel.

Yeo var tillsammans med tvåmålsskytten Greg McKegg de framträdande spelarna i Toronto, som är ett av topplagen i den västra konferensen av AHL.

Färjestad var i ledningen vid ett tillfälle i matchen. Det var när Niklas Arell slog in 2-1 med 27 sekunder kvar av andra perioden. Man sköt även ett sent mål, med 19 sekunder kvar, i andra perioden när Milan Gulaš kvitterade till 3-3 med ordinarie tids sista mål.
Jack Connolly sköt det första FBK-målet.

Färjestad var inte långt ifrån att göra mål i slutsekunderna även av tredje perioden. Pontus Åberg fick ett friläge med bara några enstaka sekunder kvar, men lyckades inte överlista Marlies målvakt Garret Sparks.

  • Rauhala

    Sätter mig bekvämt bakåtlutad och väntar på allt hat mot fbk och hur mkt bättre Skellefteå hade gjort det

  • Pingback: Färjestad föll mot Marlies | Senaste nytt

  • Js

    Nu såg inte jag matchen men hä ä nå så djävulskt rolit att t.o.m fbk kan åka över å bju upp te dans. Bra gjort