Nyheter

Fyra svenska målvaktssegrar – första nollan för Markström

ANNONS

Det blev en imponerande svensk målvaktsinsats i AHL-hockeyn i natt där fyra av fem svenska målvakter som spelade vann sina matcher. Den enda som misslyckades var Johan Gustafsson.

 Jacob Markström höll sin första nolla för säsongen i natt när hans San Antonio vann med 3-0 mot polaren Calle Järnkroks Grand Rapids på bortaplan.

Markström stoppade 28 skott, två av den kom från Järnkrok och ytterligare två från Adam Almqvist, för sin nolla och utsågs till matchens andra stjärna bakom backen Matt Gilroy som sköt ett mål och en assist.

Markström har 91,4 i räddningsprocent på 24 matcher och har 10-10 i vinster/förluster under säsongen.

Cristopher Nilstorp vann sin match när Texas slog Hamilton borta med 3-2 efter förlängning.
Nilstorp stoppade 25 av 27 skott och har 90,8 i räddningsprocent den här säsongen och har 17-11 i matchkvot.
Patrik Nemeth gjorde comeback för Texas efter att inte ha spelat sedan 7 december på grund av skada. Han noterades för assist på Chris Muellers segermål i förlängningen.

I Utica studsade Joacim Eriksson tillbaka snabbt efter att ha blivit utbytt i i lagets storförlust mot Rochester igår. Då släppte han in fem mål på 15 skott på två perioder.
När lagen möttes igen på söndagen stoppade han 31 av 32 skott och utsågs till matchens andra stjärna när man vann med 2-1.
Den enda spelaren som lyckades överlista honom var Johan Larsson, som redan efter 3.38 sköt sitt sjunde mål för säsongen.

En annan svensk målvakt som fick finna sig i att bli överlistad av en landsman var Anders Nilsson när han vann sin blott åttonde match på 25 matcher när Bridgeport slog Springfield med 5-2.
Han stoppade 15 av 17 skott i matchen, men fick släppa in ett av Tim Erixons tre skott i matchen.
Det var Erixons femte mål för säsongen.

Även Johan Sundström sköt sitt femte mål för säsongen när han gjorde Bridgeports 3-1-mål. Det räckte för att utses till matchens tredje stjärna.

Den enda svenska målvakten som spelade i natt som inte fick en seger var Johan Gustafsson, som ändå var den som svarade för flest räddningar när han stoppade 34 av 38 skott när hans Iowa föll med 3-5 mot Rockford, där lagets för dagen två svenskar Joakim Nordström och Klas Dahlbeck var poänglösa men sköt två skott var på Gustafsson.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM