Brett Sterling.Foto: Bildbyrån/Stefan Persson

Det var inte bara Jere Sallinen och Ville Viitaluoma som bekräftades klara för Örebro på fredagen. Det gjorde även ratade HV-anfallaren Brett Sterling.
– Brett är en bra spelare som inte fick ut allt i HV. Han är revanschsugen och vet vad det handlar om. Han styrkor ligger i skridskoåkningen och målskyttet, säger tränaren Lill-Kent Johansson.

Örebro har legat i hårt under uppehållet. Tidigare värvade man TPS-stjärnan Brian Willsie och tidigare under fredagen bekräftade HPK att man släppt Jere Sallinen och Ville Viitaluoma till Örebro.

När Örebro väl valde att gå ut med att man värvat Sallinen och Viitaluoma fanns det med ytterligare en spelare i ekvationen. Den från HV radade Brett Sterling.
– Brett är en bra spelare som inte fick ut allt i HV. Han är revanschsugen och vet vad det handlar om. Han styrkor ligger i skridskoåkningen och målskyttet, säger Örebros tränare Lill-Kenta Johansson i ett pressmeddelande.

29-åringen, som tidigare varit en fruktad målskytt i AHL, sköt bara elva mål och nio assist på 43 matcher i HV71 innan han fick sparken för tio dagar sedan.

Om de båda finska värvningarna från HPK säger Lill-Kenta:
– Ville är en allround spelare som jag har stora förhoppningar på. Han är rutinerad och kommer tillföra på alla plan.

– Jere är en rivig energispelare som arbetar hårt som forward. Skridskoåkningen är hans största styrka.