Erik Hanses Erik HansesFoto: Bildbyrån

Erik Hanses har haft en fin debutsäsong i Almtuna, och fått mycket lovord från alla möjliga håll för sitt spel. Nu talar dock det mesta för att målvaktsstjärnan gjort sin sista match i Uppsalaklubben.
- Det har varit ett stort intresse kring honom och massor av klubbar som har ringt, säger Almtunas sportchef Björn Danielsson till UNT.

Man har redan släppt Alen Bibic till Rögle och Marcus Högström till Djurgården. Nu talar det mesta för att Almtuna även släpper Erik Hanses innan transferfönstret stänger på fredag.

Hanses kom inför säsongen från Leksand, och har imponerat i sin nya klubb. I de senaste matcherna har han dock fått stå tillbaka för en formstark Alexander Sahlin, och därför väljer Almtuna nu att släppa sin målvaktsstjärna redan innan säsongen är över.

Bloggaren MrMadhawk har skrivit om att Skellefteå blir ny adress för Hanses, men det vill inte Almtunas sportchef Björn Danielsson bekräfta.
- Det har varit ett stort intresse kring honom och massor av klubbar som har ringt. Det jag kan säga är att han inte spelar i morgon (läs: idag) mot Södertälje.

Att Hanses kommer tillbaka för att spela med Almtuna igen redan nästa säsong utesluts däremot inte av agenten Walter Olsson.
- Det är för tidigt att säga. Vi för diskussioner med Almtuna, men det är ingen hemlighet att det även finns intresse från klubbar högre upp, säger han.

Almtuna släppte Alen Bibic och Marcus Högström av ekonomiska skäl, men trots menar Danielsson att man inte ska vara orolig för klubbens ekonomi.
- Inte alls. Fönstret är öppet längre i år och då vill vi agera på bästa sätt inför nästa säsong och ge yngre spelare chansen. Vi tror att det här blir bra för oss långsiktigt, säger sportchefen.

Erik Hanses tippas presenteras av Skellefteå under dagen.

Annons: