• Publicerat 26 februari, 2014
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
1 Sebastian IdoffFoto: Bildbyrån/Marcus Ericsson

Den sena transfer-deadlinen gör att flera klubbar som inte har något att spela för väljer att släppa spelare till andra lag för att göra besparingar på lönekontot. Därför väljer kontraktsklara Södertälje att släppa en kvartett spelare inför slutet av säsongen.

Förutom Johan Jonsson, som tidigare blivit klar för Västerås, släpper man även lagkaptenen Fredric Andersson och målvakten Sebastian Idoff till Linköping, samt Phil DeSimone till Björklöven.

Sebastian Idoff skrev tidigare idag på ett nytt kontrakt som gör att han blir kvar i SSK även nästa säsong. Samma kontraktslängd har också Fredric Andersson. Phil DeSimone, med 21 poäng på 30 matcher, kommer emellertid inte återvända till SSK.
- Vi satsade på att nå Play Off, men tyvärr räckte vi inte dit. Visst är det så att i den bästa av världar så skulle vi behålla våra killar hos oss. Men då vi inte längre kan påverka slutplaceringar i tabellen så ser vi detta som en möjlighet att stärka ekonomin, säger Södertäljes sportchef Per Nygårds till klubbens hemsida.

Södertälje har också skrivit nya kontrakt med Jacob Dahlström och Lucas Carlsson, meddelar man på sin hemsida.

Annons: