BB131222BB991 Foto: Bildbyrån

Den här säsongen har TV-kanalerna ratat European Trophy, medan Viasat sände bitvis av turneringen under de två tidigare säsongerna.
Nu när turneringen kliver över och blir Champions Hockey League och utökas med att mästarklubbarna i flera toppligor är garanterade en plats kommer SVT att gå in som sändningsaktör.

På torsdagen stod det klart att man sajnat upp sig för att sända de tre första säsongerna av turneringen.
– Det blir spännande att skildra utvecklingen av den här satsningen på europeisk klubbhockey. En hel del av idéerna bakom projektet är hämtade från fotbollens succé Champions League, säger Per Yng, chef för SVT Sport till svt.se.

Det är ännu oklart hur mycket SVT kommer att sända. Det enda som är fastslaget idag är att man kommer sända finalen 4 februari nästa år, samt att man kommer direktsända ”flertalet av de svenska lagens matcher” under säsongen som kommer.

Champions Hockey League startar i augusti och för svensk del kommer Djurgården, Frölunda, Färjestad, HV71, Linköping och Luleå att delta. Dessutom kommer ligasegraren och mästaren att tilldelas var sina platser om de inte redan har en friplats.

 

 • kalle bik

  Varför får ett medikert allsvensk lag som djurgården spela detta? Detta är jippoturnering inge riktig Champions league som det är i fotbollen. Vilken dynga

  • Freddie Palm

   Dock har Djurgården gjort bra ifrån sig i turneringen.

  • JGB666

   För att Djugården varit en av klubbarna i European Trophy hela tiden.

  • Rauhala

   Alltid lika kul med folk som snackar skit utan att veta all fakta. Om inte Djurgården går upp iår så ser deras framtid i turneringen väldigt mörk ut. Anledningen till att dom får spela fortfarande är att dom var med o grundade den o har lagt ner pengar för att för att den ska finnas överhuvudtaget

 • Fredd

  Robert, nåt nytt om KHL ska delta eller inte? Först skulle de inte, men sen ryktades det ju om att de kanske skulle det ändå.

  • Robert Pettersson

   Inte vad jag hör hört eller sett, nej.