Nyheter

Från värmen till kylan – Fasth trejdad till Oilers

ANNONS

Viktor Fasths chans att ta över förstaspaden i Anaheim Ducks försvann i den här säsongens skadehelvete. På tisdagen trejdades svensken till Edmonton Oilers i utbyte för två draftval.

När Viktor Fasth debuterade i NHL förra säsongen gjorde han ett så pass starkt intryck att det såg ut som om han skulle kunna konkurrera ut Jonas Hiller som förstamålvakt i Anaheim Ducks. Fasth startade också i Ducks premiärmatch mot Colorado Avalanche den här säsongen, men drabbades snabbt av bekymmer med ljumskarna och har i skrivande stund inte spelat i NHL sedan den 18 november i fjol.

Några fler matcher i Anaheim Ducks kommer det inte att bli. På tisdagen trejdades den 31-årige svensken till Edmonton Oilers i utbyte för ett femteval i draften 2014 och tredjeval i draften 2015.

Fasth faller offer för det överflöd av duktiga målvakter Ducks har i organisationen. Jonas Hiller har spelat bra i Fasths frånvaro samtidigt som dansken Frederik Andersen har imponerat stort när han har fått chansen. I farmarlaget Norfolk Admirals i AHL finns dessutom jättelöftet John Gibson som ledde USA till JVM-guld 2013.

I och med att Oilers tidigare under dagen trejdade i väg Ilja Bryzgalov till Minnesota Wild kommer laget under kommande säsong att ha Fasth och Ben Scrivens under kontrakt. Scrivens, som värvades in från Los Angeles Kings tidigare under säsongen, skrev härom dagen ett nytt tvåårskontrakt med Oilers värt 2,3 miljoner per säsong.

Viktor Fasth har gjort fem NHL-matcher den här säsongen. Han har en räddningsprocent på 88,5 och har i snitt släppt i 2,95 mål per match.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games