16 Tomi SallinenFoto: All Over Press

Örebro plockade in Jere Sallinen som en del av det dyra Kvalseriepaket man plockade in under OS-uppehållet när man passade på att hyra/värva in fyra nya anfallare för två månaders arbete i klubben.

Nu är Sallinens bror Tomi på väg till SHL han också. Enligt Dalarnas Tidningar är han i högsta grad aktuell för spel i Leksand kommande säsong. Tommy Salo säger till tidningen att det är en intressant spelare, men kommenterar inte uppgifterna mer i detalj än så.
– Vi ska först avsluta den här säsongen på ett bra sätt, så tar vi det där ifrån. Jag vill avvakta innan jag säger något. Jag jobbar på. Vi har många under kontrakt och det känns bra, säger Salo till dt.se.

25-åringen, som är den äldre av bröderna, har spelat i Helsingforsförortslaget Blues sedan 2006, har gjort två U20-VM för Finland och A-landslagsdebuterade i samband med Channel One Cup i Sotji i december.

Poängmässigt kommer han från en sämre säsong än han hade ifjol då han fick sitt stora genombrott i finska ligan och gick från 15 poäng säsongen innan till 35 poäng.
Den här säsongen har det blivit 26 (men med personbästa 14 mål) på 55 matcher.

  • tunhuk66

    Och så pratas det om Derek Ryan också, men han har Salo förnekat i en intervju, så han är nog snart klar ;-)