• Publicerat 8 mars, 2014
  • Skrivet av Ola Winther
  • 0 Kommentarer
bergenström Jens Bergenström.Foto: Bildbyrån

Leksands hopp om en direktplats till kvartsfinal sprang iväg tidigt när Brynäs ryckte mot Luleå i SHL:s slutomgång. Masarna bjöd dock ändå upp till ordentlig dans i Tegera Arena och avslutade grundserien med en riktig målfest framför hemmafansen.
- Jag kan tänka mig att det här är en rolig match att titta på, säger Leksandsforwarden Jon Knuts.

Redan på förhand stod det klart att det skulle mycket till om Leksand skulle lyckas sno åt sig en sjätteplats i den avslutande SHL-omgången. Färjestad var sedan tidigare utom räckhåll och för att masarna skulle lyckas ta sig direkt till kvartsfinal krävdes därför seger mot Växjö samtidigt som Brynäs och Modo förlorade sina matcher.

Trots att det tidigt stod klart att resultatet i Läkerol Arena inte skulle gå med nykomlingen trappade man dock inte av på takten i mötet mot smålänningarna. I stället bjöd Leksand hemmafansen på en riktig målfest som avslutning på en grundserie som överträffat alla förväntningar.

”VI SLÅR UR UNDERLÄGE”
Leksand vann matchen med hela 6-4 sedan trotjänaren Jens Bergenström blivit tvåmålsskytt och Mikael Johansson skjutit det matchvinnande 5-3-målet i slutperioden. Därmed slutade masarna på en sjundeplats i tabellen.
- Jag kan tänka mig att det här är en rolig match att titta på, sa Leksandsforwarden Jon Knuts till C More i den andra periodpausen.

För Leksand väntar nu Play In mot HV71 efter att man tagit sig förbi Modo i slutomgången. Tack vare segern slipper man således att möta Linköping, som varit lagets stora spöke den här säsongen. Även mot HV71, som varit en stor besvikelse den här säsongen, ser man sig dock som underdogs.
- Vi slår lite i underläge mot HV71 i Play In, säger Leksands tränare Andreas Appelgren till C More och fortsätter:
- Det ska bli riktigt häftigt, vi har jobbat hårt för det här.

För Växjö väntar en veckas vila innan man drabbar samman med Luleå i kvartsfinalspelet med start nästa lördag.