Rögle BK

Glödhett Rögle numret större i derbyt

Ett Rögle i toppslag tryckte plattan i mattan redan från start i derbyt mot Malmö. Gästerna lyckades heller inte hänga med i Ängelholmslagets höga tempo och redan efter två perioder hade playoff-segrarna avgjort matchen genom att rycka åt sig en 4-1-ledning.
– Vi spelar fantastisk hockey, säger Rögles tränare Magnus Bogren efter 5-2-segern.

Rögle går från klarhet till klarhet och ser nu på allvar ut som ett lag som kan utmana om en plats i SHL till kommande säsong. Efter att man gjort processen kort med Malmö i söndagens derby placerar sig Ängelholmslaget som tvåa i Kvalserien efter fyra spelade omgångar.

Det var heller aldrig något snack om vilka som var det bättre laget i Lindab Arena under söndagen. Rögle spelade ut gästande Malmö efter noter redan i den första perioden och ryckte åt sig en 2-0-ledning efter mål från Erik Thorell och Emil Molin. Skottstatistiken efter öppningsperioden var smått osannolika 24-6 i hemmalagets favör.

TRE POÄNG AV TESSIER
I den andra perioden stack Rögle sedan ifrån ytterligare och den 4-1-ledning man skaffade sig inför slutperioden var man sedan aldrig nära att släppa. Slutsiffrorna skrevs till 5-2 och succéimporten Kelsey Tessier var poängbäst i hemmalaget med två mål och en läcker assist.

Segern var Rögles tredje raka efter premiärförlusten mot Örebro och just nu placerar man sig alltså som tvåa i Kvalserien.
– Vi spelar fantastisk hockey och fortsätter kämpa hela vägen. Vi började bra i playoffet där vi vann alla sex matcher. Det skapade bra karaktär. Vi har bra energi i laget och har sagt att vi ska ut och njuta och köra. Fortsätter vi med det kan det gå bra, säger Rögles tränare Magnus Bogren till Viasat Sport.

Malmö är efter fyra omgångar fyra i Kvalserien på sina fem poäng. Man har efter dagens nederlag tre poäng upp till antagonisten Rögle på andraplatsen.

18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL