BB140324JM031 Patrik LundhFoto: Bildbyrån

Färjestad blev andra laget att säkra en semifinalbiljett. Man vann borta mot Brynäs med 4-3 efter förlängning och kedjan med Joakim Hillding, Patrik Lundh och Per Åslund visade vägen och låg bakom tre av målen.
- Vi har haft en fruktansvärt tung säsong och jobbat oss med tålamod framåt och nu är vi topp fyra, säger tränaren Leif Carlsson.

Igår blev Skellefteå klara för semifinal som första lag. På måndagen fick man sällskap av Färjestad.
- Vi har haft en fruktansvärt tung säsong och jobbat oss med tålamod framåt och nu är vi topp fyra och i semifinal, säger nöjde tränaren Leif Carlsson till C More.

För att vinna den femte kvartsfinalen – och sin åttonde raka match i Gävle – krävdes förlängning där Patrik Lundh blev den som avgjorde med en styrning framför mål efter skott från Ville Lajunen.
- Jag fick några crosscheckingar där framför mål, sen fick jag lite touch på den. Det var skönt, konstaterar Lundh som var i centrum ofta i matchen.

Hans kedja med Joakim Hillding och Per Åslund gjorde nämligen var sina mål i matchen och låg bakom tre av de fyra målen man gjorde.
Lundh var inblandad i 2-2-målet som Åslund gjorde på retur sedan Lajunen skjutit ett skott som Lundh ovetande styrde på mål med hjälmen.

Därefter var Lundh i högsta grad inblandad i Brynäs 3-3-kvittering när han åkte ut för en tveksam interference i slutskedet av matchen. En utvisning som Greg Scott utnyttjade med att kvittera snabbt och göra sitt första mål i slutspelet.
- Vi skickade bara in puckarna mot mål. Coacherna gav mig chansen i powerplay trots att jag inte gjort mål i slutspelet och jag är glad att jag fick förtroendet, säger Greg Scott.

Patrik Lundh var däremot inte lika nöjd med situationen. Varken att det blev utvisning eller att han var nära att bli syndabock – innan han själv fick kliva fram och reda upp det och bli matchvinnare istället.
- Det är förstås aldrig roligt att sitta i utvisningsbåset när det är ett sånt läge och absolut inte när det blir mål. Jag brukar inte gnälla på domarna, men den var lite billig, Men det är bara att glömma och gå vidare så snabbt som möjligt, säger Lundh.

Leif Carlsson var, trots att just kedjan med Hillding, Lundh och Åslund var minst sagt avgörande under måndagskvällen, nöjd med lagets bredd.
- Vi har ingen speciell lina eller kille som gör allting, utan vi är ett lag där alla bidrar. Det är olika som kliver fram och det känns fantastiskt bra. Det är en styrka.