• Publicerat 28 mars, 2014
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
BB140327CS049 Tom Nilsson.Foto: Bildbyrån/Carl Sandin

SM-slutspelet tog hastigt och lustigt slut i och med Frölundas förlust mot Linköping i går. För Tom Nilsson behöver det inte innebära slutet på säsongen. Det är inte orimligt att Toronto Maple Leafs vill ta över svensken redan nu och testa honom i AHL.
- Får jag chansen åker jag troligen över, säger backen till hockeysverige.se.

Frölunda gick in i kvartsfinalserien mot Linköping som favoriter, men trots 3-2 i matcher i matcher slutade säsongen med att de blev utslagna av östgötarna efter 0-2 i gårdagens sjunde och avgörande kvart i Scandinavium. Dagen efter det trista slutet har backen Tom Nilsson fortfarande svårt att förklara hur det kunde gå fel.
- Det enkla svaret är väl att vi inte fick hål på dem. Vi hade chansen i två raka matcher nu, men fick inte till det, säger han till hockeysverige.se.

Nilsson värvades till Frölunda efter att ha spelat i allsvenska Mora i fjol. Då hade han redan skrivit kontrakt med NHL-klubben Toronto Maple Leafs som plockade honom som 100:e spelare i draften 2011. Redan nu kan det bli aktuellt att åka över till Toronto och avsluta säsongen i AHL med Maple Leafs farmarlag Toronto Marlies, där bland annat tidigare Skellefteåbacken Petter Granberg huserar.

”HAR LÄRT MIG MYCKET”
- Jag kommer att sätta mig ned med Toronto om några dagar för att höra vad de säger. Jag tror att de kanske tar över mig, annars har jag ju varit med i landslaget några gånger så det kanske också kan vara ett alternativ, säger Nilsson.

Är det Toronto som tar ett beslut kring din framtid, eller får du bestämma själv?
- Jag tror att vi tar ett beslut tillsammans, men vi får se.

Har du någon egen preferens?
- Får jag chansen att åka över så tar jag troligen den. Men vad som händer nästa säsong vet jag inte. Där har jag inga bra svar just nu. Framtiden är oviss just nu, så det är bara att vänta och se.

Tom Nilsson är på det hela taget nöjd med sin första SHL-säsong, en säsong där han gjorde två mål och två assist på 50 matcher i grundserien.
- Den var helt okej. Jag har lärt mig mycket om vad som krävs för att ta nästa steg, vara professionell och allt vad det innebär. Det har varit väldigt lärorikt och jag är väldigt nöjd med Frölunda som klubb och Göteborg som stad.