• Publicerat 31 mars, 2014
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Ryan GundersonFoto: Bildbyrån

Visst blir det Jokerit för Ryan Gunderson nästa säsong. I dag meddelade den finska klubben att den amerikanske poängsprutan följer med dem på sin jungfruresa i KHL. Kontraktet löper över kommande säsong.

28-åringen var poängbäst bland SHL:s backar den gångna säsongen och har haft tre väldigt produktiva säsonger i Brynäs. På 164 matcher i den svenska högstaligan gjorde han 111 poäng (26+85).

KHL-hockey med Jokerit kommer även den finske veteranbacken Ossi Väänänen spela nästa säsong. OS-backen, som spelade för Djurgården säsongen 2007/08, har varit lagkapten för klubben de senaste fyra säsongerna och kommer nu att fortsätta vara just det i KHL. Väänänens nya kontrakt löper till och med säsongen 2016/17.