• Publicerat 2 april, 2014
 • Skrivet av Uffe Bodin
 • 16 Kommentarer
Linus KlasenFoto: Bildbyrån

Linus Klasen försvinner till schweiziska ligan NLA för spel i Lugano. Och han får en kunglig lön för besväret. Enligt SVT:s hockeybloggare Dusan Umicevic kommer Klasen att tjäna 16 miljoner kronor netto under sin kontraktstid i Schweiz.

Enligt Umicevic gör det 28-åringen till ligans bäst betalda utländska spelare.
– Bra jobbat av mig och bra jobbat av min agent, säger Klasen till SVT Sport.
– Jag är grymt nöjd, det är som en dröm som gått i uppfyllelse. Som liten grabb hade man många drömmar och Lugano var en av dessa. Nu fick man chansen och då tvekade jag inte.

Linus Klasen har en produktiv säsong bakom sig i Luleå, där han svarade för 57 poäng på 54 matcher och satte nytt klubbrekord. Klasen har tidigare spelat för bland annat Huddinge, Södertälje, Nashville och Milwaukee i Nordamerika, samt Malmö i Hockeyallsvenskan.

16 thoughts on “Klasens nya monsterlön: 16 miljoner kronor

 1. ”Som liten grabb hade man många drömmar och Lugano var en av dessa”
  Grattis till lönen, du behöver inte hitta på massa andra argument Linus..

  • När Linus kompisar drömde om NHL med sina Foppa-planscher satt Klasen ensam med sin Luganokeps och drömde om landet med bergen.
   Haha, låter troligt 😉

   • Haha ni kan inte förstå vad ironi är.. Är ganska säker att de är lite satir i de uttalandet av han, med tanke på hur mycket han skämta o varit sarkastisk i videointervjuer med luleå, kul för honom istället att få den lönen, han förtjänar den enligt mig 🙂

  • Så sant, Lugano kan inte vara med på topp 50! 16 millar är dock inget att förkasta. Står inte hur lång kontraktstiden är på!?

 2. Hoppas verkligen 333,333kr/månad netto räcker för att sätta mat på bordet till hans familj. Det skulle vara en fantastisk utopi som gick i uppfyllelse om Linus kunde försörja sin stackars familj med så lite medel samtidigt som han får uppfylla en livslång barndomsdröm att få representera Lugano.

 3. ”Drömmar om Lugano”. Hahaha det var komiken personifierad. Men lite pissig lön var det allt. Du tjänade väl mer i stackars Malmö innan dom höll på att stå på öronen. Å andra sidan var den händelsen nominerad till årets skämt.

 4. Känns ganska solklart att han trollar när han säger att Lugano alltid har varit en av hans drömmar. Är ju givet att en stor del av hans klubbval är lönen, vilket är fullt förståeligt. Den som inte hade tagit det erbjudandet är en komplett idiot. Men det hade aldrig gått att vara ärlig med det i idrotts-Sverige, tyvärr.

 5. Svenska avundsjukan!
  Ni är patetiska som sitter och drar dem här kommentarerna, förväntar mig att ni sitter på Ica och blippar falukorv för ni verkar inte ha något driv för pengar!
  Stort grattis Linus, du är värd varenda krona…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *