• Publicerat 2 april, 2014
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 16 Kommentarer
Linus KlasenFoto: Bildbyrån

Linus Klasen försvinner till schweiziska ligan NLA för spel i Lugano. Och han får en kunglig lön för besväret. Enligt SVT:s hockeybloggare Dusan Umicevic kommer Klasen att tjäna 16 miljoner kronor netto under sin kontraktstid i Schweiz.

Enligt Umicevic gör det 28-åringen till ligans bäst betalda utländska spelare.
– Bra jobbat av mig och bra jobbat av min agent, säger Klasen till SVT Sport.
– Jag är grymt nöjd, det är som en dröm som gått i uppfyllelse. Som liten grabb hade man många drömmar och Lugano var en av dessa. Nu fick man chansen och då tvekade jag inte.

Linus Klasen har en produktiv säsong bakom sig i Luleå, där han svarade för 57 poäng på 54 matcher och satte nytt klubbrekord. Klasen har tidigare spelat för bland annat Huddinge, Södertälje, Nashville och Milwaukee i Nordamerika, samt Malmö i Hockeyallsvenskan.