SHL

Hockeygalan 2014: De är nominerade till årets MVP

ANNONS

Det är dags för hockeysverige.se och C More Sport att presentera nästa nomineringsgrupp inför den inofficiella Hockeygalan den 29 april. I dag har turen kommit till de fem som har nominerats som SHL:s mest värdefulla spelare.

Den 29 april sänds den inoffciella Hockeygalan på C More Sports och Csports.se. Där kommer fem officiella priser att delas ut – årets målvakt, årets back, årets forward, årets MVP och årets EliteProspect (junior) – vid sidan av de mer inofficiella.

I år anordnade hockeysverige.se och C More en omröstning där våra läsare/tittare kunde delta och hjälpa till att utse fem nominerade i varje kategori. Vinnaren utses sedan genom att en jury bestående av hockeyjournalister och experter röstar utifrån de spelare som folket har nominerat.

Den här veckan presenterar hockeysverige.se att alla nominerade spelare och i dag har det blivit dags att avtäcka de fem namn som folket har röstat fram som kandidaterna till årets MVP. I fjol togs priset hem av Skellefteås Bud Holloway. I år gör följande fem upp om utmärkelsen:

JIMMIE ERICSSON, SKELLEFTEÅ
Stark lagkapten och ledargestalt i den överlägsna serieettan. Har med sin offervilja och vinnarskalle stark bidragit till den vinnarkultur som har byggts upp i Skellefteå. Jimmie Ericssons betydelse för laget sträcker sig långt bortom mål och assist.

RYAN GUNDERSON, BRYNÄS
Under sin tredje och sista säsong i Brynäs vann han den interna poängligan och var den spelare som hade enskilt störst inverkan på att lagets powerplay blev en sådan succé. Vann backarnas poängliga med sina 41 poäng.

LINUS ULLMARK, MODO
Lag som har svårt att göra mål får ofta förlita sig till stark defensiv och en giftig målvakt. Det var precis vad Modo gjorde den här säsongen. Ullmark var hårresande bra och toppade målvaktsligan med en räddningsprocent på finfina 93,1. Han och kollegan Anton Forsbergs målvaktsspel gjorde att Modo in i det sista var en slutspelsplats på spåret.

OSCAR ALSENFELT, LEKSAND
Leksand var en positiv överraskning under sin comebacksäsong i SHL, men frågan är om resan blivit lika behaglig om inte han där längst bak i buren hade storspelat så ofta som han gjorde. Alsenfelt tog med sina 27 segrar flest vinster av samtliga målvakter i ligan. Han backade upp det med en räddningsprocent på fräcka 92,8, överträffad endast av Linus Ullmark.

LINUS KLASEN, LULEÅ
28-åringen hade en trevande debutsäsong med Luleå i fjol. Då blev det 24 poäng på 47 matcher. I år fanns det ingenting trevande över Klasen över huvud taget. Han satte nytt klubbrekord i Luleå med sina 57 poäng på 54 matcher och slutade trea i SHL:s poängliga.

Tidigare nomineringar:
31/3 – De fem nominerade till priset som årets målvakt
1/4 – De fem nominerade till priset som årets back
2/4De fem nominerade till priset som årets forward

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games