• Publicerat 7 april, 2014
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

http://shop.eliteprospects.com
BB140404AT061 Mattias Janmark.Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

Kvalserien blev inte bara en stor besvikelse för AIK, det blev även en rejäl fysisk såväl som psykisk påfrestning. Efter nederlaget i Ängelholm och degraderingen till Hockeyallsvenskan medger Mattias Janmark att han inte var helt förberedd på vad som väntade.
– Det har varit ett par tuffa nätter under de här veckorna och det kanske går ut över hockeyn också, säger han till hockeysverige.se.

ÄNGELHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Idel tomma blickar och trötta anleten. Stämningen i Lindab Arena efter den tionde och sista kvalserieomgången är märklig. Rögle har slagit AIK med 4-3, men ändå missat avancemanget till SHL på grund av sämre målskillnad än Djurgården, I båda lagens omklädningsrum sitter spelare som just har fått se säsongen avrundas i besvikelse.

En av dem som tvingas göra mest press är Mattias Janmark. Han svarar ärligt och rakryggat på frågorna, trots att hans blanka ögon säger att han helst skulle vilja vara någon helt annanstans. För hockeysverige.se erkänner han att kvalserien var mycket värre än han någonsin hade kunnat föreställa sig.
– Det är ingenting att rekommendera. Så som det har blivit är det ingenting jag skulle göra om frivilligt, säger han.

”DET ÄR INTE BRA HANTERAT”

För AIK:s del har det tuffa matchandet med nedsläpp mer eller mindre varannan dag inte blivit lättare av att resultaten har uteblivit. Den psykiska pressen påverkar fysiken mer än han kunnat föreställa sig.
– Det har varit ett par tuffa nätter under de här veckorna och det kanske går ut över hockeyn också. Man har inte den där riktiga energin som man bör ha, konstaterar han.
– Det tär på kroppen. I sådana här matcher måste man vara så bra förberedd som man bara kan och när det finns yttre omständigheter som påverkar blir det inte lättare. Det är inget bra hanterat av oss heller. Alla visste nog att det skulle vara tufft, men inte HUR tufft det skulle vara. Det bästa man kan göra nu är att lära sig av det och hoppas att man kan prestera bättre.

För Mattias Janmark är framtiden oviss. Han vill inte spekulera i framtida klubbadresser, men det är antagligen inte helt orimligt att anta att han spelar i en annan SHL-klubb nästa säsong. Om han nu inte skriver kontrakt med Detroit Red Wings och drar över till Nordamerika.
– Om den möjligheten dyker är det något som kommer vara med bilden. Men först måste jag spela till mig ett kontrakt vilket jag inte har gjort.

Annons: