• Publicerat 8 april, 2014
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
BB090107BT002 Johannes Tornberg.Foto: Bildbyrån

Asplöven har gjort klart med en gammal bekanting. Det är målsprutan Johannes Tornberg som återvänder till klubben efter tre säsonger i andra klubbar.

23-åringen, som är kusin till tv-experten Johan Tornberg, kommer närmast från spel med Piteå i division 1. Där stod han för 39 mål på 44 matcher i grundserien och ytterligare sex mål på tolv matcher i playoff och kvalserien till allsvenskan.
- Johannes har speciella spetsegenskaper och kan verkligen sätta dit chanserna. Det skall bli riktigt roligt att se han på nästa nivå säger Asplövens tränare Per Kenttä.

Tornberg, som har fostrats i Luleås juniorverksamhet, spelade för Asplöven i division 1 2010/11. Då gjorde han 31 mål på 38 matcher för Haparandaklubben. Den gångna säsongen lånades han också in av Asplöven och spelade en match i Hockeyallsvenskan.