Robin Gartner och Robin JacobssonFoto: Bildbyrån

Leksand stärker upp sitt försvar inför nästa säsong – med två ratade SHL-backar. Man plockar in Robin Jacobsson och Robin Gartner, som närmast kommer från Brynäs respektive Örebro.

Efter att Leksand förra veckan värvat anfallarna Viktor Mårtensson och Tomi Sallinen gjorde man på onsdagen klart med sina två första nyförvärv på backsidan inför nästa säsong.
Och man valde att satsa på backar som ratats av andra SHL-klubbar. Robin Gartner och Robin Jacobsson.

25-årige Gartner fick för bara någon vecka sedan beskedet att han inte kommer få något nytt kontrakt med Örebro efter två säsonger i klubben. Han sköt fem assist på 36 matcher under sin debutsäsong i SHL. Han har tidigare gjort tre allsvenska säsonger i Mora där han visade starka offensiva kvaliteter under de två senare.
– Jag ser en stor potential i Gartner. Han har hunnit få erfarenhet i SHL. Jag har sett honom spela under flera säsonger i Mora och jag tycker att han har utvecklats för varje år, säger sportchefen Tommy Salo.

27-årige Jacobsson har hunnit med att spela för både Luleå och Brynäs under sina två säsonger i SHL. Han dumpades av Luleå i slutet av förra säsongen och hamnade i Brynäs, där han sköt två mål och två assist på 53 matcher och var -5 den gångna säsongen.
– Han är en spelare under utveckling. Han har ett bra defensivt spel och jag tror vi kan få honom att ta steg i sin utveckling. Jag tror att han kommer passa bra in i sin roll här i Leksand, säger Salo.

Jacobsson har tidigare spelat allsvenskt med Nybro och Tingsryd.