SHL

Linköping presenterade fyra nya spelare

ANNONS

Onsdagen blev lite av lilla julafton för Linköpings fans. Inte nog med nyheten om att klubben byter spelriktning i arenan. Man presenterade även fyra nyförvärv. Broc Little, Nichlas Hardt, David Rautio och Jacob Johansson.

Det var en stor dag i Linköping på onsdagen. Först presenterade klubben att man byter spelriktning nästa säsong och kommer anfalla två gånger mot ståplatsläktaren istället för två gånger mot restaurangen.

Det var klubbens goda nyhet.

Därefter valde man även att presentera fyra nyförvärv.

David Rautio, målvakt från Luleå, blir den som ersätter Christian Engstrand och den som lär bli den som delar jobbet med Marcus Högberg.
Man gjorde även klart med vad som förväntas bli lagets nya tredjemålvakt, Jacob Johansson, som spelade för Linköping ifjol men spenderade den gångna säsongen i amerikanska USHL med Tri City.
– När LHC hörde av sig så kändes det väldigt intressant att prova på något nytt. Det kändes jäkligt spännande och det ska bli väldigt roligt att komma dit. Linköping känns som en bra stad och en bra förening, säger David Rautio till klubbens hemsida.

Rautio har spelat för Luleå de fyra senaste säsongerna och fick landslagsdebutera tidigare under säsongen. Han har i Luleås täta defensiv varit under 1,8 insläppta mål per match de tre senaste säsongerna och hade 92,2 i räddningsprocent den senaste säsongen.

Klart med allsvensk poängkung

Klart har man även gjort med två anfallare. Där handlar det om Broc Little, den tidigare allsvenske poängkungen, samt danske landslagsmannen Nichlas Hardt, som tidigare spelat för Malmö i HockeyAllsvenskan.
Båda kommer närmast från finska Jokerit och klubbens dunderflopp under avskedssäsongen i finska ligan, där man åkte ut redan i socialslutspelet.

Little blev allsvensk poängkung för Västerås när han värvades från college säsongen 11/12 och gjorde sedan en stark säsong med AIK i SHL ifjol och sköt 46 poäng på 55 matcher innan han försökte ta sig bakvägen till NHL utan att lyckas.
Säsongen avslutade han med att göra fem poäng på 15 matcher i finska ligan.
– Jag är glad över att återvända till Sverige. LHC är en bra organisation som har gjort bra ifrån sig under de senaste åren och som spelar en offensiv hockey som passar mig. Det är en bra möjlighet för mig och jag ser fram emot det, säger Broc Little.

Nichlas Hardt spelade i Malmö 2008 till 2011 innan han flyttade till Helsingfors där han spelat de tre senaste säsongerna. Den gångna säsongen sköt han 35 poäng (16+19) på 57 matcher och fick revansch för en skadedrabbad klen fjolårssäsong.
– Nichlas är en spelare som kommer bidra med kraft och energi till vårt spel. Det ska bli intressant att följa Nichlas utveckling i LHC, säger sportchefen Johan Hemlin.

Samtliga fyra spelare har skrivit på för två år.

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch