Nyheter

Han höll nollan och var en av hjältarna i det första mötet med Boston Bruins. Sent igår kväll blev målvakten Jimmy Howard snarare syndabock efter det klumpiga agerandet som gav Bruins kommandot när serien mot Detroit Red Wings utjämnades.
– Det är sådant som händer och det är olyckligt för oss, säger Howard efter 4-1-förlusten.

Detroit Red Wings genomförde en taktiskt sett perfekt första match i TD Garden och vann med 1-0 mot Boston Bruins efter Pavel Datsiuks granna mål. I går kväll var tanken att Red WIngs skulle fortsätta att frustrera Bruins och dessutom skölja över dem med sin fart. Det gick inget vidare.

Red Wings spelade förvisso stundtals enligt planen, men efter två insläppta puckar tidigt i matchen blev uppförsbacken lite för brant för att hantera. Inte minst sedan målvakten Jimmy Howard svarat för en tavla som ledde fram till Bruins 1-0-mål 7.28 in i den första perioden. Howard skulle passa pucken till backen Brendan Smith på högerkanten. Pucken hamnade dock i knähöjd på Smith och studsade rakt i gapet på hemmarookien Justin Florek. Han hade inga större problem att slå in pucken i det tomma målet.
– Det är hockey… Det var ett dåligt brejk för oss,  men det hände och det gav dem energi i den första perioden, säger Howard till Detroit Free Press.

Energin gjorde att Reilly Smith, yngre bror till Brendan Smith, slog in 2-0 i powerplay tre minuter senare. Därmed kopplade hemmalaget ett grepp om matchen man aldrig släppte. Luke Glendening styrde in en reducering med handsken i den andra perioden, men innan Red Wings hade fått kontakt slog Milan Lucic in 3-1 efter ett fint samarbete med Jarome Iginla. Zdeno Chára sköt sedan 4-1 i powerplay i tredje perioden.
– Vi spelade mer vår typ av spel och vi gjorde oss av med tveksamheterna i vårt spel som jag tyckte fanns där i första matchen, säger Milan Lucic till nhl.com.
– Ända sedan förlusten i första matchen har vi pratat om hur viktig den här matchen var. Så det var bra att vi klarade av att slå tillbaka och kvittera serien till 1-1.

Loui Eriksson var den enda svensken som noterades för poäng när han låg bakom Reilly Smiths 2-0-mål. Niklas Kronwall hade mest speltid av Red Wings utespelare med drygt 25 minuter.

Medan Jimmy Howards match mest blir ihågkommen för tavlan innan 1-0-målet stod Tuukka Rask för en stark insats och stoppade 34 av 35 skott. Före det utsågs han till matchens första stjärna.

Boston – Detroit 4-1 (2-0, 1-1, 1-0)