Daniel ZaarFoto: Bildbyrån

Luleå passade på att presentera två nyförvärv på tisdagen. Allsvenska duon Daniel Zaar från Rögle och Emil Sylvegård från Oskarshamn. Man meddelade också att man fortfarande hoppas på Dennis Everberg.
– Vi får en dialog där, vi får se vad som händer framöver, säger Lars ”Osten” Bergström.

Påsken är över och Luleå har återgått till vardagen och presenterar nyförvärv igen.
Den här gången handlade det om två stycken. Och en halv, kan man säga.

Kvalseriekungen Daniel Zaar är klar.
– Det ska bli roligt, det är en bra förening som jag fått en bra känsla av, säger Daniel Zaar till Luleås hemsida efter att ha valt klubben framför SM-finalisterna Färjestad och Skellefteå.

– Det visar att Luleå har hög status, säger sportchefen Lars ”Osten” Bergström.

19-åringen sköt 2+12 poäng på tio matcher i Kvalserien för Rögle och vann poängligan. Han hade även 4+4 på sex matcher i playoff-serien och bidrog starkt även där efter att ha noterats för 36 poäng (16+20) på 52 matcher i HockeyAllsvenskan.
– Jag hoppas på en så stor roll som möjligt, jag vill bidra offensivt, säger Zaar

Hoppas på Everberg trots NHL-kontraktet

Klar för Luleå är även Emil Sylvegård, som kom till Oskarshamn på ett provkontrakt förra säsongen och spelade till sig ett kontrakt och sköt till slut fyra mål och åtta assist på 52 matcher i HockeyAllsvenskan efter att ha spelat i juniorligorna QMJHL och WHL de två säsongerna innan dess.
– Emil är en powerforward, men i och med att han är så pass ung finns det stora möjligheter att bredda repertoaren, säger Bergström.

– Jag ska göra mitt yttersta för att hjälpa Luleå, jag gillar att spela fysiskt och gå rakt på mål, säger Sylvegård själv.

Sportchefen bekräftade även att man tidigare i våras skrev ett tvåårskontrakt med en annan Röglestjärna, Dennis Everberg, som nyligen valde att skriva på för Colorado. Men där hoppas Luleå fortfarande att man ska kunna ta del av spelaren i fråga.

Man hoppas på en utlåning under första året av kontraktet.
– Vi får en dialog där, vi får se vad som händer framöver, säger Bergström