BB140222ME023 Foto: Bildbyrån

Oskarshamn har hittat en ny målvakt. Och det blir slovenske målvakten Gašper Krošelj som tar plats mellan stolparna.
Han kommer närmast från spel i norska Sparta Sarpsborg.
- Gasper Kroselj är en målvakt som vi har haft ögonen på under några säsonger och som vi nu hade möjlighet att knyta till oss. En väldigt duktig målvakt som jag har sett göra fantastiska matcher i både Danmark och Norge. Han har de tre senaste säsongerna legat I topp i målvaktsligan både i Österrike, Danmark och nu senast i Norge. En målvakt som verkligen brinner för att bli bättre och som vi tror och hoppas väldigt mycket på, säger sportchefen Roger Jönsson i ett pressmeddelande.

27-åringen hade 92,2 i räddningsprocent för Sparta i norska ligan den gångna säsongen. Bara två målvakter hade högre siffra.
Innan han kom till Norge spenderade han en och en halv säsong i Danmark där han spelade för Ålborg och Herlev.
- Jag har följt Allsvenskan några år eftersom en del slovenska spelare varit där och de har bara haft gott att säga om ligan. Om IKO vet jag att de alltid är ett bra lag och tuffa att möta. David Rodman känner jag väl, det är en jättebra kille och spelare. Jag känner igen Anders Poulsen från tiden i Danmark. Han är en bra målgörare och det är bra med sådana i laget, säger klubbens nya målvakt.

Innan flytten mot Norden spelade slovenen för Slavija och Jesenice i Slovenien samt Medveščak i Kroatien. Han är lite av en late bloomer och blev inte förstamålvakt på elitnivå förrän i Jesenice 2011.
Han har inga större landslagsmeriter, men befinner sig just nu i Sydkorea med landslaget – men är än så länge inte anmäld till spel i turneringen.

 

Annons: