Pittsburgh

Pittsburghs uppryckning – vände 1-3 till 4-3 på två minuter

Underläge 1-3 i tredje perioden. Då fick Pittsburgh Penguins fart på grejerna. Med tre mål inom loppet av 2.13 återtog man kommandot i serien mot Columbus Blue Jackets.
– Man blir förbannad över hur vi tappar den här matchen, säger Columbus back Jack Johnson efter 3-4-förlusten.

3-1-ledningar verkar inte vara melodin i serien mellan Pittsburgh Penguins och Columbus Blue Jackets. För tredje matchen i följd gick ett av lagen upp till 3-1 bara för att tappa övertaget.

Den här gången var det Columbus Blue Jackets fans som kastades mellan hopp och förtvivlan. I den första slutspelsmatchen i Nationwide Arena på fem år fick publiken se hemmalaget gå fram till 2-0 tidigt i den första perioden efter mål av Boone Jenner och Jack Johnson. Brooks Orpik reducerade i mittenakten, men när Cam Atkinson gjorde 3-1 en dryg minut in i tredje perioden tycktes det som om det här skulle vara Blue Jackets afton.

Tvärtom var det början på slutet. När Brandon Sutter styrde in Paul Martins skott till 2-3 inledde gästerna en comeback som skulle ta dem ända till 2-1 i matchserien. Det hann bara passera 70 sekunder innan Lee Stempniak hade utjämnat till 3-3 med ett reptilsnabbt handledsskott. Columbus coach Todd Richards tog en timeout, men den blev bara kontraproduktiv. 63 sekunder efter kvittering sköt finske juniorbacken Olli Määttä ett backskott som styrdes i mål via Jussi Jokinen och Columbus back James Wisniewski.
– Jag skulle vilja spela match fyra nu på en gång, säger Jack Johnson till Pittsburgh Post-Gazette.
– Man blir förbannad över hur vi tappar den här matchen. Nu kan match fyra inte komma snabbt nog.

Johnson får dock vänta till natten mot torsdag, då lagen möts för fjärde gången i det här slutspelet. Återigen i Nationwide Arena.

Jevgenij Malkin plockade en assistpoäng på Jokinens segermål och noterades därmed för sin 100:e slutspelspoäng i karriären. Han är den sjätte Pittsburgh Penguins-spelaren att nå den milstolpen.

Columbus – Pittsburgh 3-4 (2-0, 0-1, 1-3)