ÖVRIGT

Småkronorna krossade Tyskland – nu väntar kvartsfinal mot Finland

Sebastian Aho åkte mer eller mindre direkt från Skellefteås guldfirande till Finland för att omgående gå in i U18-VM-turneringen. Trots att det inte varit mycket vila för guldbacken sköt han två mål i 9-3-segern mot Tyskland som innebär att Småkronorna möter Finland i kvartsfinalen på torsdag.

Det var tvära kast för Sebastian Aho som vid pass 19.30 igår blev svensk mästare med Skellefteå i Karlstad. Efter att ha kommit hem till Skellefteå mitt i natten och tagits emot av fansen där, åkte han till Umeå för att tidigt i morse åka till Finland via Arlanda för att spela U18-VM med Småkronorna.

Han klev in direkt i matchen mot Tyskland, den sista gruppspelsmatchen i turneringen, och han hans minst sagt omtumlande 26-27 senaste timmar kryddades med att han sköt två mål i 9-3-segern.
Han sköt 2-0 halvvägs in på första perioden i spel fem mot tre och gjorde 6-1 i fem mot fyra i mitten av andra perioden.

William Nylander hade precis som igår en poängstark match. Gårdagens fem poäng följdes upp med fyra (1+3) idag och därmed elva inspelade poäng på de fyra gruppspelsmatcherna.
Annars var det många backar som levererade för dagen. Fem av målen kom från backar. Gustav Forsling sköt sitt fjärde mål i turneringen, Rasmus Andersson och William Lagesson sina första.

Utöver Nylander levererade även hans kedjekamrater Axel Holmström och Oskar Lindblom var sina ett mål och tre assist.

Den svenska segern innebar att Småkronorna blev grupptvåa sedan Ryssland tappat poäng mot gruppsegrarna Kanada.
Småkronorna ställs nu mot Finland i torsdagens kvartsfinal sedan Finland förlorat mot USA i sin sista match och gått från första till tredje plats under sista gruppspelsdagen.

Den svenska överkörningen innebär också att Småkronorna lämnar gruppspelet som det lag som gjort flest mål (20) i turneringen och William Nylander toppar poängligan på sina elva poäng, tre före Axel Holmström och Kevin Fiala.