Nyheter

En långsam kvävning – Boston utnyttjade Detroits misstag

Tuukka Rask och Boston Bruins gör livet svårt för Detroit Red Wings. Efter nattens 3-0-seger i Joe Louis Arena har Bruins kopplat ett starkt grepp om serien. Inte minst genom att bara släppa in två mål på tre matcher.
– Vi såg ut som små barn på isen i dag, sade en missnöjd Mike Babcock, Red Wings coach.

Boston Bruins tycks ha löst ekvationen. Med hjälp av aggressivitet och hård press har laget funnit ett sätt att få stopp på Detroit Red Wings främsta anfallsvapen – deras fart. För andra matchen i följd hade Bruins tålamodet att invänta Red Wings misstag och bestraffa dem på att synnerligen hårt sätt.

I nattens 3-0-seger kopplade Bruins ett bastant grepp om sina motståndare redan i första perioden. Backen Dougie Hamilton satte Bruins i förarsätet med ett powerplay-mål efter nio minuters spel. Hamilton åkte rakt in i zonen och sköt ett handledsskott som Jimmy Howard i målet såg ut att missbedöma.
– Den där pucken kan inte gå in, säger Red Wings coach Mike Babcock till nhl.com.
– Jag borde antagligen ha räddat den, säger Howard.

Med drygt fyra minuter kvar av perioden kom nästa bakslag för Red Wings. Bruins fjärdekedja utnyttjade ett dåligt byte av hemmalaget och Jordan Caron slog in 2-0 på returen efter Shawn Thorntons skott. Caron gjorde bara ett mål på 35 matcher under grundserien och har fått chansen i slutspelet på grund av skador på Daniel Paille och Chris Kelly.

TVÅ INSLÄPPTA MÅL PÅ 82 SKOTT

– Det säger något om bredden på det här laget, men även om hans karaktär. Han har varit här hela säsongen och kämpat för att bli bättre. Nu fick han sin chans, spelade bra och gjorde mål, säger Patrice Bergeron om Caron.

Bergeron var den som avslutade målskyttet i matchen genom att göra 3-0 i öppen kasse. Längst bak stoppade Tuukka Rask 23 skott och utsågs till matchens första stjärna. Rask har bara släppt in två mål på 82 skott under de tre första mötena med Red Wings.

För hemmalaget finns det en hel del att jobba på inför fortsättningen. Inte minst då de individuella misstagen som har stått Red Wings dyrt under de två senaste matcherna.
– De var bättre än oss hela kvällen, men vi ger dem två mål, konstaterar Mike Babcock.
– Vi såg ut som små barn på isen i dag.

Red Wings kom till spel utan Daniel Alfredsson som dras med en överkroppsskada. Joakim Andersson tog hans plats i laget och spelade drygt åtta minuter i sin första slutspelsmatch den här säsongen. Niklas Kronwall hade näst mest speltid av Red Wings utespelare med sina 22.39.

Detroit – Boston 0-3 (0-2, 0-0, 0-1)