• Publicerat 23 april, 2014
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
NYA I LEKSAND. Eric Himelfarb, Chris och Jack Connolly förstärker dalalaget i SHL.Foto: Bildbyrån/All Over Press

Leksand gör en transatlantisk satsning inför nästa säsong. På onsdagen presenterades tre nya forwards – bröderna Jack och Chris Connolly samt Eric Himelfarb.
– Jag ser tre spelare som kommer få ett stort förtroende i vinter, säger sportchefen Tommy Salo om trion.

Leksand har tappat flera tunga spelare sedan säsongen slutade. Jacob Blomqvist har flyttat till Brynäs, Mikael Johansson har aviserat att han inte kommer att stanna medan Patrik Hersley av allt att döma är förlorad till KHL.

På onsdagen gjorde klubbens sportchef Tommy Salo en insats för att gjuta mod i fansen. På ett bräde presenterade han tre nya spelare, varav två har tidigare erfarenhet av spel i SHL. Det handlar om Färjestads center Jack Connolly och hans äldre bror Chris Connolly samt Eric Himelfarb, som närmast kommer från Linköping.

Jack Connolly utsågs till den amerikanska collegehockeyns främsta spelare när han fick ta emot Hobey Baker Award för två år sedan. Efter det har det blivit två raka säsonger med Färjestad i SHL och totalt 19 mål och 42 poäng på 89 matcher. Brorsan Chris spelade i Finland med Tappara under en dryg säsong innan han flyttade vidare till tyska Iserlohn Roosters i slutet av november i fjol. Där svarade han för 20 poäng på 28 matcher.
– Jag är väldigt förväntansfull över att få spela i Leksands IF med Jack nästa säsong. Vi är båda mycket tacksamma för att klubben ger oss den här möjligheten. Det har länge varit vår dröm att få spela tillsammans och nu får vi äntligen chansen. Jack har verkligen trivts i Sverige och jag längtar efter att få uppleva Leksand, säger Chris Connolly.

Eric Himelfarb, 31, har gjort fyra raka säsonger i Sverige. Två i Rögle och två i Linköping. Han vann den allsvenska poängligan med sina 60 poäng på 52 matcher 2012 och var med om att spela upp Rögle i elitserien innan han flyttade vidare till LHC. Under sina två säsonger i Östergötland har kanadensaren gjort 37 poäng på 99 matcher.
– Eric har varit i Sverige i tre år nu och har lärt sig hur svensk hockey fungerar. Jag tror att han kommer passa in bra i vår trupp och förvalta ett stort förtroende på ett bra sätt, säger Tommy Salo.