San José

San José Sharks är på väg att göra processen oväntat kort med Los Angeles Kings. Efter två storsegrar på hemmais gick Sharks i natt fram till 3-0 i matcher efter Patrick Marleaus övertidsmål.
– Han kom upp stort för oss, säger kaptenen Joe Thornton om Marleau efter 4-3-segern som ger Sharks matchboll.

San José Sharks har dominerat serien mot Los Angeles Kings med eftertryck. Efter 6-3 och 7-2 på hemmais i de två första matcherna blev den tredje matchen lagen emellan i alla fall jämn. Det krävdes förlängning för att sära dem åt i Staples Center tidigt i morse. Där klev Patrick Marleau fram och blev matchvinnare för Sharks.

Drygt sex minuter i i förlängningen skickade Marleau in en backhand mot Jonathan Quicks kasse. Pucken seglade över Quicks plockhandske och i nät.
– Jag försökte bara få pucken på målet. Det här var inget hårt skott på något sätt, men den råkade bara gå in, säger Marleau till AP.

Just nu studsar det mesta San Josés väg i det här slutspelet. Det var inte minst Brent Burns 1-0-mål i den första perioden ett starkt bevis för. Kanadensaren fick fritt skottläge i slottet, men fick en usel träff på pucken som ändå seglade in i mål efter att ha tagit en lustig båge över Jonathan Quick.

Kings gjorde sin klart bästa match hittills i slutspelet och hade en 3-2-ledning i tredje perioden efter att Jeff Carter styrt in ett tidigt powerplaymål på Anze Kopitars skott. Rookien Tomas Hertl, som missade stora delar av grundserien på grund av en tackling från Kings kapten Dustin Brown, såg dock till att tvinga fram en förlängning med sin kvittering halvvägs in i perioden. Därefter orkade inte Kings stå emot och nu är goda råd dyra för 2012 års Stanley Cup-mästare.
– Det var en bättre insats i dag. Vi hade en del chanser, men det var inte tillräckligt. Vi måste ta oss samman här under de närmaste dagarna och ge allt vi har, säger Anze Kopitar.

Den fjärde konferenskvartsfinalen spelas i Los Angeles natten mot fredag.

Los Angeles – San José 3-4 (0-1, 2-1, 1-1, 0-1)