Nyheter

Getzlaf borta – då rasade Anaheim ihop

Ryan Getzlaf kom inte till spel i den fjärde konferenskvartsfinalen mot Dallas Stars. Då rasade Anaheim Ducks ihop som ett korthus. Målvakten Frederik Andersen byttes ut efter att Ducks tappat 2-0 till 2-4 i matchen.
– Han såg inte vass ut i dag, säger coachen Bruce Bodreau efter 2-4-förlusten.

Ryan Getzlaf fick ett slagskott i ansiktet från Tyler Seguin i det första mötet mellan Anaheim Ducks och Dallas Stars. Trots det spelade han både match två och tre innan han av oklar anledning inte kom till spel i nattens fjärde drabbning.

Utan sin lagkapten på isen fick Anaheim en tuff resa mot ett fartfyllt och attitydstint Dallas. Trots en tidig 2-0-ledning efter mål av Bryan Allen och Patrick Maroon blev det stryk med 2-4 efter att Dallas stormat tillbaka i den andra perioden. Kaptenen Jamie Benn sköt sitt tredje slutspelsmål varpå den luttrade veteranen Vernon Fiddler kvitterade.

I den tredje perioden tog Cody Eakin och Alex Goligoski fram Stars till 4-2 efter varsitt mål inom loppet av 1.22. Det fick Anaheims coach Bruce Boudreau att ersätta Frederik Andersen med Jonas Hiller i målet.

”HAN SÅG INTE VASS UT”

– Jag började fundera på ett målvaktsbyte efter deras andra mål. Jag sa åt Hiller att göra sig redo eftersom jag inte tyckte att han (Andersen) såg vass ut. När de gjorde sina mål i tredje perioden tyckte jag att det var dags, säger Boudreau till nhl.com.

Målvaktsbytet innebär med stor sannolikhet att Hiller vaktar kassen när match fem spelas i Anaheim natten mot lördag. Då hoppas Boudreau att Getzlaf ska vara tillbaka. I natt saknades han på många sätt och vis.
– Vi saknade honom överallt. Han är en av toppspelarna i NHL, säger Boudreau.
– Man saknar honom i anfallszonen, längs sargen och som ledare. Man saknar honom på många sätt.

Getzlafs frånvaro medförde att Rickard Rakell debuterade Stanley Cup-sammanhang. Han spelade 12.27 i slutspelsdebuten. Hampus Lindholm spelade bara 12.37 efter att ha fått utgå i andra perioden sedan han tacklats av Vernon Fiddler. Han återvände dock och slutförde matchen. Jakob Silfverberg fick se sin speltid sjunka till 13.50. I Dallas spelade Patrik Nemeth bara 7.20 innan han klev av med en skada.