Pär LindholmFoto: Bildbyrån

Han kom från Piteå i ettan och klev rakt in i HockeyAllsvenskan och kom på sjundeplats i poängligan. Nu har Pär Lindholms succésäsong gett honom en biljett tillbaka till svenska mästarna Skellefteå som han spelade juniorhockey för fram till 2010.
– Vi är glada att få hälsa honom välkommen hem, säger general manager Lars Johansson.

Skellefteås första nyförvärv inför kommande säsong är klart. På måndagen stod det klart att Pär Lindholm återvänder till klubben efter att ha gjort avtryck i HockeyAllsvenskan med Karlskrona under säsongen.
– Pär har en riktigt bra säsong bakom sig i Allsvenskan och vill nu fortsätta sin utveckling här med oss i SHL, säger general managern Lasse Johansson i ett pressmeddelande.

Den 22-årige anfallaren spelade juniorhockey i klubben fram till 2010 och var därefter utlånad till Sundsvall under två allsvenska säsonger utan att slå igenom. Därefter gjorde han en säsong i hockeyettan med Piteå där han framförallt i kvalspelet gjorde så bra ifrån sig att han värvades till Karlskrona.

Och i Karlskrona slog han igenom stort och snabbt. Han var lagets näst främsta poängplockare med 42 inspelade poäng (13+29) på 52 matcher. Bra nog för en sjundeplats i allsvenskans poängliga. Och ett kontrakt med svenska mästarna.
– Jag är väldigt nöjd med säsongen, sen kan man alltid göra saker bättre men jag är väldigt glad att det gick bra och att jag är här också. Det känns riktigt bra. För det är väl egentligen det jag har strävat efter sedan jag inte fick vara kvar. Så det känns grymt roligt, säger Lindholm själv.