Lalonde, Pogge och GunnarssonFoto: Bildbyrån

 Färjestad presenterade på måndagen sina tre första nytillskott för kommande säsong. Man drog in lite blandad kompott. Daniel Gunnarsson från SHL och Luleå, Justin Pogge från allsvenskan och Karlskoga och Shawn Lalonde från tyska ligan och Eisbären.

Färjestad passade på att offentliggöra tre nyförvärv på måndagseftermiddagen. Tre namn som tidigare ryktats som klara för klubben.
Det handlar om backarna Daniel Gunnarsson från Luleå, Shawn Lalonde från Eisbären och Justin Pogge från Karlskoga.

22-årige Gunnarsson har spelat i Luleå de tre senaste säsongerna. Han sköt tre mål och elva assist på 50 matcher den gångna säsongen och draftades av Minnesota 2012 och kommer därför behöva sajnas av klubben i sommar för att man inte ska tappa rättigheterna till honom.

24-årige Lalonde blir ännu en transatlantvärvning på backsidan för Färjestads del. Ifjol var det Garrett Stafford och Shawn Belle man tog in utan att lyckas speciellt bra efter att tidigare gjort braksuccé med Chris Lee säsongen innan.
Lalonde sköt 30 poäng (12+18) på 47 matcher för Eisbären och var ligans tredje poängstarkaste back bakom Fredrik Eriksson och Danny Richmond.

28-årige Pogge hämtas från Karlskoga där han var en av allsvenskans bästa målvakter den gångan ssäongen. Han höll nollan åtta gånger (delat flest av alla) och hade 92,08 i räddningsprocent på 51 matcher.
Ingen målvakt spelade fler minuter i HockeyAllsvenskan under säsongen som gick. Inte ens Jonas Fransson.

Pogge, som vann U20-VM-guld med Kanada 2006 som lagets förstamålvakt, kom till Sverige via spel i italienska ligan. Han har tidigare spelat sju NHL-matcher för Toronto.