Jonas Ahnelöv.Foto: Bildbyrån/Carl Sandin

Det spåddes uteslutande bli Djurgården för Jonas Ahnelöv när det stod klart att han skulle lämna Frölunda. Men när allt kom till kritan blev det en återkomst till Modo för landslagsbacken.
– Både jag och tjejen trivdes ruggigt bra de två tidigare åren i Örnsköldsvik och att nu få möjligheten att återvända känns oerhört inspirerande, säger Jonas Ahnelöv.

Det har sedan en tid tillbaka stått klart att landslagsbacken Jonas Ahnelöv inte kommer bli kvar i Frölunda efter comebacksäsongen i klubben som han gjorde den gångna säsongen.
Sedan dess har det i princip uteslutande spåtts bli en flytt hem till Stockholm för spel med Djurgården för honom.

Men så blev det inte. När det på tisdagseftermiddagen offentliggjordes var han kommer spela, så var det Modo som stod för presentationen. Klubben han spelade för under två säsonger mellan 2011 och 2013.
– Det var inte något svårt beslut. Både jag och tjejen trivdes precis hur bra som helst under den förra sejouren. Jag känner också att MODO Hockey verkligen vill satsa på mig så det känns precis hur inspirerande som helst, säger Jonas Ahnelöv till klubbens hemsida.

Ahnelöv blev landslagsback under sin tid i Modo, dit han vände efter tre tämligen skadefyllda år i Nordamerika i Phoenix organisation. Han kom att bli en uppskattad spelare och blev också landslagsman under tiden i klubben.
– Vi är mycket glada över att kunna presentera Jonas som Modoit. En mycket bra back som kommer att få en stor roll i vårt lag, både på och utanför isen. Vi vet vad vi får i Jonas och alla som är involverade i värvningsarbetet var övertygad om att det var han vi skulle sätta som en av de första pusselbitarna, säger general managern Per Svartvadet.

Den gångna säsongen sköt Ahnelöv fem mål och nio assist på 52 matcher för Frölunda. Poängmässigt ett fall framåt jämfört med åren i Modo.
– Jag hade en SHL-säsong där det gick lite upp och ned. Generellt sett är jag ganska nöjd med min prestation, säger Ahnelöv.

Den 26-årige backen är fortfarande kvar i Tre Kronors trupp inför Oddset Hockey Games och mycket tyder på att han kommer att göra VM-debut i maj.