Luciano AquinoFoto: All Over Press

Färjestad fortsätter att presentera nya spelare inför kommande säsong. Senast i raden, kanadensaren Luciano Aquino som de senaste säsongerna öst in poäng i EBEL för Dornbirn.
– Jag är ivrig att få komma över och spela i den svenska ligan, jag vet att Färjestad har starka vinnartraditioner och alltid är med i toppen och jag ska jobba hårt för att anpassa mig till den hockey som spelas i den svenska ligan, säger Aquino.

Efter att ha presenterat sex nyförvärv på kort tid presenterade Färjestad ett sjunde på fredagen när man offentliggjorde att man gjort klart med kanadensaren Luciano Aquino, som närmast kommer från spel i EBEL där han har kunnat granskas ingående av nygamle tränaren Tommy Samuelsson de två senaste säsongerna.
– Han är otroligt kvick första tio-femton meterna och kan dessutom snabbt byta åkriktning vilket gör honom väldigt svårtstoppad. Jag vet, jag har stått på andra sidan och försökt få stopp på honom åtta matcher de två senaste åren. Det ska bli väldigt intressant att se honom i SHL, säger Tommy Samuelsson i ett pressmeddelande.

29-åringen är från Kanada men har italiensk bakgrund och har också spelat tre säsonger i den italienska ligan där han var flitig poängplockare i Asiago och Valpellice.

De två senaste säsongerna har han däremot spelat i EBEL för Dornbirn där han varit en av ligans allra bästa offensiva krafter under sina två säsonger. Han kom till klubben när man var nykomlingar i ligan och redan första året vann han poängligan med 71 poäng (17+54) på 52 matcher och i vinter blev han trea bakom John Hughes och Örebros nyförvärv Derek Ryan med 79 poäng (30+49) på 53 matcher.
– Jag är ivrig att få komma över och spela i den svenska ligan, jag vet att Färjestad har starka vinnartraditioner och alltid är med i toppen och jag ska jobba hårt för att anpassa mig till den hockey som spelas i den svenska ligan, säger Luciano Aquino.

I Nordamerika har Aquino inte direkt gjort något större väsen av sig på den större scenen: Han har bara spelat 22 AHL-matcher.
Utöver spel i Österrike och Italien har han gjort en säsong i tyska Ingolstadt mellan sejouren i Italien och Österrike. Då sköt han 23 poäng på 36 matcher.