Nyheter

Nordisk kombination – Rochesters räddning

Rochester tog chansen och höll sig kvar i Calder Cup-slutspelet via en utklassningsseger i fjärde mötet mot Chicago Wolves. Detta efter att en dödlig nordisk kombination bestående av svenske Johan Larsson och finske Joel Armia frälst laget.

Det var de nordiska spelarna som gick i främsta ledet när Rochester Americans utjämnade matchserien mot Chicago Wolves i första rundan av Calder Cup-slutspelet. Rochester vann det fjärde mötet med utklassningssiffrorna 7-2 sedan Joel Armia och Johan Larsson visat vägen.

Armia var matchens stora dominant och svarade för två mål och två assist för Americans. Det ena målet kom efter en framspelning från just Larsson och finländarens ena assist var till den förre Brynässtjärnans avslutande 7-2-mål. Efter att han endast svarat för en assist på de inledande tre mötena tripplade således Larsson sin poängskörd i slutspelet i nattens match.

Även Brayden Irwin blev tvåmålsskytt för gästerna som nu spelar men femte och avgörande match borta mot Chicago på söndag kväll.

*****

Efter att William Karlsson vänt hem till Sverige för att ansluta till Tre Kronors VM-trupp fick Rickard Rakell kliva ner och ersätta honom i Norfolks trupp i Calder Cup-slutspelet. Rakell täckte också upp för Karlsson med den äran och svarade för en assist när Admirals säkrade sitt avancemang till den andra slutspelsrundan hemma mot Manchester.

Norfolk vann det fjärde mötet med 3-2 sedan Maxime Sauve för andra matchen i rad svarat för det matchvinnande målet. Den tredje matchen avgjorde han på övertid och i natt sköt han det avgörande 3-2-målet med tio minuter kvar av den tredje perioden.