• Publicerat 5 maj, 2014
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Nils Andersson.Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg

Malmö Redhawks gör en tung rekrytering inför hösten. I dag blev det klart att Djurgårdens poängglade back Nils Andersson ansluter till laget.
– Vi får det vi har letat efter, en spelande back som kan styra ett powerplay och göra mycket poäng, säger  sportchefen Patrik Sylvegård.

Nils Andersson kom till Djurgården från Växjö för två år sedan. Hans första säsong i Stockholmsklubben blev helt spolierad av en korsbandsskada efter en tackling utdelad av Brynäs back Simon Bertilsson under en European Trophy-match.

Den gånga säsongen visade Andersson sin klass på blålinjen och stod för 29 poäng (8+21) på 38 matcher innan han missade slutet av grundserien med en tumskada. I kvalserien blev det sedan en assist på nio matcher sedan han gjort comeback efter skadan.

Någon flytt med Djurgården upp till SHL blir det dock inte för Umeåsonen. På måndagen kom beskedet att Andersson stannar i Hockeyallsvenskan. Han har tecknat ett tvåårskontrakt med Malmö Redhawks.
– Vi får det vi har letat efter, en spelande back som kan styra ett powerplay och gör mycket poäng. Han är fortfarande ung så han kan utvecklas ännu mer och vi tror stenhårt på den här killen, säger sportchefen Patrik Sylvegård i en kommentar på klubbens webbsida.
– Fantastiskt kul och inspirerande att få vara del av den här satsningen och jag själv ska göra allt för att hjälpa laget att nå sitt mål, säger Nils Andersson själv.
– Det är en grym arena med bra uppslutning från publiken och jag har alltid tyckt att det är roligt att spela i Malmö Arena.

Nils Andersson har spelat 112 allsvenska matcher med Björklöven, Växjö och Djurgården. I SHL har han gjort 45 matcher med Växjö.