Toni KähkönenFoto: Bildbyrån

Leksand har tidigare gjort klart med finske VM-spelaren Tomi Sallinen. På måndagen fick man klart med hans landsman, finske mästaren Toni Kähkönen.
– Det skall bli spännande att starta ett nytt kapitel i Leksand efter alla mina år i Finland. Jag känner Joonas och Tomi Sallinen sedan tidigare, vilket känns bra när allt annat är nytt, säger Toni Kähkönen.

Efter att ha landat en stark värvning i finske VM-spelaren Tomi Sallinen tidigare i vår gjorde Leksand på måndagen klart med en ny stark finsk värvning i färske finska mästaren Toni Kähkönen.
– Det skall bli spännande att starta ett nytt kapitel i Leksand efter alla mina år i Finland. Jag känner Joonas och Tomi Sallinen sedan tidigare, vilket känns bra när allt annat är nytt. Joonas har bara positiva ord att säga om klubben, fansen och orten så det skall bli kul att komma till Leksands IF, säger Toni Kähkönen i ett pressmeddelande.

27-åringen spelade i en av toppkedjorna i slutspelet när Kärpät vann titeln efter en dramatisk sjunde final mot Tappara. Han spelade med Esa Pirnes och Mika Pyörälä och har haft en viktig roll som tvåvägsanfallare i laget. Bara tre andra anfallare i laget hade mer istid per match än han hade.
Totalt sköt han elva mål och tretton assist på 49 matcher under säsongen, som var hans andra i klubben efter flytten från Blues 2012.
– Jag var över och såg Toni spela för en månad sedan och jag gillade det jag såg av honom. Toni är en bra tvåvägspelare och han har en bra karaktär och tar bra beslut. Han kommer passa bra in i vårt lagbygge, säger sportchefen Tommy Salo.