VM 2014

Tre Kronor vände 1-3 till seger: ”Riktigt skönt att vi kunde vända”

ANNONS

Tre Kronor var illa ute mot Tjeckien ett par gånger om. Man släppte in mål efter åtta sekunder hade även ett 1-3-underläge i andra perioden. Men man reste sig och vann med 4-3 efter straffar till slut. Återigen efter dominans av SHL-proffsen Oscar Möller och Joakim Lindström.
– Vi gav inte upp trots att vi hade tvåmålsunderläge. Men vi hade ett bra powerplay och det var riktigt skönt att vi kunde vända och vinna på straffar, säger Oscar Möller som hade tre poäng i matchen.

Tre Kronor har fått en stark start på VM-turneringen i Minsk. Den stabila inledningssegern mot Danmark följdes upp av att man gjorde en stark vändning mot Tjeckien och vann med 4-3 efter straffar.
– Det är fantastiskt att vi kan komma tillbaka och vinna. Mål i baken efter åtta sekunder och ligger under med 3-1 och vi spelar inte bra, säger förbundskaptenen Pär Mårts till TV4.

Precis som mot Danmark var det förstakedjan med NHL-spelaren Mikael Backlund och SHL-proffsen Oscar Möller och Joakim Lindström som visade vägen för Tre Kronor. Kedjan låg bakom samtliga de tre målen under ordinarie speltid där Möller kvitterade till 1-1 och – åtminstone officiellt än så länge – reducerade till 2-3 i numerärt överläge i slutet av andra perioden.

Möller knäppte iväg ett skott från blå som tvivelsutan styrdes in via Backlund.

I mitten av tredje perioden kvitterade Lindström, även det i ett PP, där Möller med en hård och lång sidledspass hittade Lindström i högerläge med Alexander Salák totalt bortspelad.
– Vi sa till varandra i pausen efter andra att vi har inte spelat bra, men är ändå med. Så det var bra för framtiden att visa att ingenting är enkelt, men att vi kan. Det var många som var bleka om nosen och kan spela bättre, säger förbundskaptenen Pär Mårts.

– Vi spelade med bra inställning. Vi gav inte upp trots att vi hade tvåmålsunderläge. Men vi hade ett bra powerplay och det var riktigt skönt att vi kunde vända och vinna på straffar, konstaterade Oscar Möller som sköt ett mål och två assist – eller eventuellt omvänt – i matchen.

I straffläggningen fick vi se Alexander Salák och Linus Klasen mötas igen. Ni kanske miss Klasens straffklassiker i Channel One Cup i december där han grundlurade den tjeckiske målvakten.
Det gjorde han även den här gången, men med en ”Pavel Bure”-straff där han sparkade med sig pucken med skridskon framför mål och lurade Salák.

Men det var när Joakim Lindström satte sin straff i tredje rundan som matchen skulle avgöras. När Roman Červenka sköt sin straff i tredje rundan lyckades han inte ens vara nära att träffa mål.

Efter två raka inledande segrar har nu Sverige vila på måndagen innan man möter Norge på tisdag och Frankrike på torsdag..

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch