• Publicerat 18 maj, 2014
  • Skrivet av Ola Winther
  • 0 Kommentarer
Carl Gustafsson.Foto: Bildbyrån

Så sent som för fem år sedan fanns Carl Gustafsson med i det svenska JVM-lag som spelade final mot Kanada i Ottawa. Nu väljer han att sluta. Endast 24 år gammal meddelade han idag att han lägger skridskorna på hyllan och satsar på sin civila karriär.

Carl Gustafsson var en stor talang under sina yngre år och representerade samtliga juniorlandslag under sina yngre år. Han var också med i den svenska JVM-truppen som tog sig hela vägen fram till en finalförlust mot Kanada 2009 och såg ut att gå en fin framtid till mötes.

Gustafsson har dock haft svårt att leva upp till sin potential och har bytt klubb relativt frekvent de senaste åren. Efter att han spenderat sin senaste säsong med Rosenborg i norska ligan meddelade han i dag på sin personliga Twitter att han lägger av med hockeyn:


 
 
 
 
 
 

Gustafsson hann med att spela 87 SHL-matcher med Djurgården och 185 allsvenska matcher med Huddinge, Almtuna, Rögle och Troja-Ljungby under sin karriär. Hans poängmässigt bästa säsong kom 2011-2012 då han svarade för 31 poäng (7+24) på 51 matcher med Troja.