Markus NordlundFoto: All Over Press

Djurgården har gjort klart med en ny finsk back till sitt nykomlingsbygge inför SHL-återkomsten. Det är den tidigare finska mästaren Markus Nordlund som ansluter från spel i schweiziska ligan.
– Jag har blivit imponerad av hur de svenska lagen spelar och ser det här som en stor möjlighet för mig att utvecklas, säger Markus Nordlund till Difs hemsida.

Djurgården har gjort klart med en ny back till sitt lagbygge. På onsdagen offentliggjorde man att man saknat finske backen Markus Nordlund, som närmast kommer från spel i schweiziska ligan.
– På det stora hela har vi en ung men duktig och lovande backsida. Vi vet att de kommer leverera bra. Samtidigt kände vi att vi behövde storlek och erfarenhet som är ett viktigt stöd för många av backarna. Det kan Markus definitivt bidra med. Han har varit med och vunnit mästerskap och tillhört topplag, säger sportchefen Challe Berglund till klubbens hemsida.

Den 28-årige backen spelade för Ambrì den gångna säsongen och noterade fyra mål och tio assist på 35 matcher och var den av klubbens fem utländska spelare som matchades minst under säsongen när man tvingades rotera spelare på grund av utlänningskvoten.

Nordlund har tidigare bara spelat i den finska ligan där han representerat Lukko, Kalpa, TPS och Jokerit.
2010 blev han mästare med TPS och året därefter svarade han för sin statistiskt klart bästa säsong när han sköt 16 mål och totalt 36 poäng på 55 matcher och toppade backarnas målliga och var tvåa i poängligan.
– Jag har blivit imponerad av hur de svenska lagen spelar och ser det här som en stor möjlighet för mig att utvecklas, säger Nordlund själv.