Jens Jakobs.Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg

Jens Jakobs hade en del klubbar att välja på för var han skulle spendera sin kommande säsong, när han nu var allt annat än intresserad av att återvända till Leksand där han hade ett år kvar på kontraktet men sedan i början av året inte varit alltför önskvärd.

Nu har han gjort sitt val och presenterades som en ny spelare för Malmö på måndagen, skriver klubben på sin hemsida.

29-åringen gick upp med Djurgården i april efter att ha fått lämna Leksand. Han sköt sju mål och tre assist på tio matcher i kvalserien, vilket gjorde honom till hela kvalseriens främsta målskytt.

Senast Jakobs spelade en hel säsong på allsvensk nivå var i Mora 11/12. Då sköt han 22 mål och totalt 49 poäng och var åtta i poängligan. Därefter spenderade han en säsong i Luleå innan han hamnade i Leksand till förra säsongen.
Totalt har han svarat för elva mål och tio assist på sina 81 matcher i SHL för Luleå och Leksand.