Anders NilssonFoto: Bildbyrån

Nu ska det vara spikat att det blir KHL-spel med Ak Bars kommande säsong för VM-succén Anders Nilsson. Enligt klubben ska en överenskommelse mellan parterna vara gjord och vad det verkar innebär det att meriterade Konstantin Barulin kommer få lämna klubben.

Anders Nilsson är på väg till storklubben Ak Bars. Det har ni kunnat läsa om tidigare.
Rättigheterna bytte klubben till sig häromdagen och på onsdagsmorgonen förkunnade klubben på sin hemsida att man nått en överenskommelse med Tre Kronors succémålvakt som sträcker sig över en säsong.

Ett problem för Ak Bars är att man nu står med tre högklassiga målvakter. Emil Garipov, som hade en strålande säsong som backup förra säsongen, och meriterade Konstantin Barulin som varit en av ligans bästa målvakter under flera år.

Enligt business-gazeta.ru är det Barulin som är den mest sannolika att få lämna klubben. Där pekas Salavat Julajev ut som den mest troliga köparen sedan klubben nyligen tappat världsmästarmålvakten Andrej Vasiljevskij till Tampa Bay och står utan ett starkt målvaktsnamn just nu.

Ak Bars är en av KHL:s ständiga toppklubbar. Laget blev mästare 2009 och 2010. Den gångna säsongen samlade man ihop fjärde mest poäng av lagen i ligan, men åkte sedan överraskande ut redan i åttondelsfinalen mot Sibir sedan just Konstantin Barulin sviktat.

Fem svenskar har spelat i klubben sedan tidigare. Tony Mårtensson, som var med och vann mästartiteln 2009, Jonas Andersson, Niclas Bergfors, Mikael Tellqvist och Michael Nylander som var där en kort sväng under lockouten 04/05 när klubben hade ett minst sagt stjärnspäckat lag.