• Publicerat 28 maj, 2014
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 2 Kommentarer
TACK OCH HEJ! Både Joakim Lindström och Jimmie Ericsson lämnar nu Skellefteå.Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg

Först kom beskedet att Johan Alm lämnar klubben för spel i Nashville Predators. Nu står det klart att även poängkungen Joakim Lindström och lagkaptenen Jimmie Ericsson också lämnar svenska mästarna Skellefteå. I dag blev Lindström klar för St. Louis Blues medan Ericsson skrev på för SKA Sankt Petersburg.

Framgången har sitt pris. Det har Skellefteå AIK bittert fått erfara i dag. Efter två raka säsonger med SM-guld har laget inom loppet av timmar tappat tre av sin viktigaste kuggar. Det började redan på förmiddagen när norran.se meddelade att succébacken Johan Alm blivit klar för spel i NHL-klubben Nashville Predators.

Värre skulle det bli. Under eftermiddagen har det blivit klart att både poängkungen Joakim Lindström och lagkaptenen Jimmie Ericsson lämnar mästarlaget. Lindström har skrivit ett ettårskontrakt med St. Louis Blues. Enligt Jeremy Rutherford på St. Louis Dispatch är det ett envägskontrakt som löper över ett år och är värt 700 000 dollar.
– Jag har snackat med St Louis ett tag nu. Jag har haft coachen (Ken Hitchcock) tidigare, när jag var en ung spelare i Columbus. Så det känns bra, säger Joakim Lindström till norran.se.
– St Louis är dessutom ett topplag i NHL som har stora chanser att gå hela vägen i ett slutspel nästa år. De har varit med i toppen av grundserien de senaste tre åren.

General managern för St. Louis, Doug Armstrong, ser fram emot att få in svensken i laget.
– Han är en spelare som har varit i Nordamerika, har åkt hem och verkligen återuppfunnit sitt spel. Han kom antagligen över för tidigt och åkte tillbaka till Sverige. Nu vill han komma tillbaka till NHL. Jag vet att det var några lag som försökte få över honom hit, säger Armstrong till St. Louis Dispatch.

Vad gäller Jimmie Ericsson, lagkapten och härförare för de två senaste årens guldlag, kommer han att spela i ryska topplaget SKA Sankt Petersburg i KHL kommande säsong. Samtidigt som klubben meddelar att man har skrivit ett kontrakt med Ericsson tillkännager man också att man har kommit överens med Skellefteå om att starta ett utbyte, dels på ungdomsnivå, dels mellan coacherna.

 

 

2 thoughts on “Mästarnas stora stjärnflykt – poängkungen och kaptenen lämnar

  1. Ska bli intressant att följa Lindström, Blues känns som ett bra lag för honom. Gör han rätt för sig borde han ta en plats i andra kedjan bakom Backes och co. Tvivlar dock på att han blir långvarig i NHL, Lindström spelar helt klart bäst på internationell is där han får tid att utnyttja sitt spelsinne. Kommer nog se honom i KHL istället så småningom

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *