Växjö Lakers HC

Rasmussen: ”Jag har erbjudanden från NHL-lag”

ANNONS

Hemkommen från VM har Dennis Rasmussen en hel del att fundera över. Växjöforwarden är högaktuell för NHL-spel till nästa säsong och står nu i valet och kvalet om att han ska försöka nå sin dröm eller stanna ett år till i Sverige.
– Jag har fått konkreta kontraktserbjudanden från NHL som jag ska ta ställning till, säger Rasmussen till hockeysverige.se.

En vecka har passerat sedan VM i Minsk tog slut med Tre Kronor som bronsmedaljörer. En av alla VM-debutanter i det svenska laget var Dennis Rasmussen, som svarade för en gedigen insats i en defensiv roll.
– Det var otroligt kul att få spela VM för första gången. Det var mycket nya intryck och mycket kul att se, säger Rasmussen till hockeysverige.se och fortsätter med att ge sin syn på lagets insats:
– För Tre Kronor är det väl alltid bara guld som gäller, men jag tycker ändå vi gör en helt okej turnering.

Efter att ha varit en av Växjös ledande forwards genom hela säsongen fick Rasmussen finna sig i att inte spela en lika framträdande roll i Tre Kronor. Överlag var ändå 23-åringen nöjd med sin insats.
– Det blev mer att jag fick avlasta övriga forwards och spela mycket boxplay. Jag försökte samtidigt att vara kreativ också och överlag kändes det helt okej.
– Det är klart att det hade varit kul att spela mer, men när man är med i landslaget får man vara nöjd med den roll man får.

KHL ÄR INTE AKTUELLT

Foto: Bildbyrån

Att komma med till Minsk var en av de två stora målsättningar Rasmussen bar med sig när han klev in i årets säsong, även om han inte berättat det utåt.
– Mina två stora mål inför säsongen var just att spela VM och att gå långt med Växjö. Det var två tuffa mål, men jag lyckades med båda.
– Jag tycker fortfarande att vi borde ha tagit oss hela vägen till final med Växjö, men en semifinalplats får ändå ses som godkänt.

Rasmussen står just nu inför ett tufft beslut. Han har under hela sin karriär drömt om att spela i NHL och nu har han fått chansen att uppfylla den drömmen. Den mångsidige forwarden har erbjudanden från NHL-klubbar på bordet, men funderar ändå på om det är bäst för hans utveckling att stanna i Växjö en säsong till.
– Jag har fått konkreta kontraktserbjudanden från NHL att ta ställning till och det är flera olika klubbar där som jag har att välja emellan. Vilka det är tror jag inte att jag får avslöja.
– Samtidigt har jag inte bestämt mig om det är bättre att stanna och försöka vinna SM-guld med Växjö ett år till innan jag åker. Mitt mål har hela tiden varit att spela i NHL, men jag behöver fundera mer på om jag ska försöka ta chansen redan till nästa säsong.

23-åringen beger sig nu på utlandssemester under en vecka och ska under den perioden komma fram till om han ska ta chansen nu eller vänta. Det är dock endast två alternativ det handlar om, då KHL inte är aktuellt till nästa säsong.
– Jag väljer mellan NHL och spel i Växjö, det blir något av de två alternativen. Jag utesluter inte KHL inför framtiden, men till nästa säsong känns det inte aktuellt.
– Drömmen och målet har som sagt hela tiden varit spel i NHL och det är det som gäller om jag inte blir kvar i Sverige, avslutar Rasmussen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL